Over Trilago

Trilago B.V. is fabrikant van duurzame kunststof hemelwaterafvoeren voor bitumineuze dakbedekking.

Trilago B.V. is opgericht in 2017 door Jan Arend Borghuis en Michael Otto en ontstaan uit een idee van Jan Arend Borghuis om traditionele hemelwaterafvoeren te verduurzamen.

Jan Arend Borghuis is 25 jaar dakdekker geweest en vroeg zich af of er een oplossing te bedenken zou zijn voor de lekkages die steeds ontstaan bij de afvoeren op platte bitumineuze daken. Deze ontstaan eigenlijk vooral doordat bitumen helemaal niet goed hecht met de veelgebruikte loden afvoeren. Middels chemische primers moet een metalen afvoer voorbehandeld worden om deze te laten hechten aan bitumen maar na verloop van tijd blijkt deze hechting toch onvoldoende sterk te zijn en ontstaan er lekkages. 

Kan dit niet beter en moderner? Is er geen materiaal dat beter hecht en beter is voor het welzijn van de dakdekker maar ook voor het milieu? 

Samen met Michael Otto en een kapitaalinjectie van een investeerder werd er vorm gegeven aan het idee en is veel geïnvesteerd in onderzoek naar het perfecte materiaal en de ideale vormgeving van de afvoeren.

Na 3 jaar ontwikkelen is er een geweldige productlijn ontstaan die de naam WaterpRoof heeft gekregen. Het unieke HQMX materiaal is flexibel en toch oersterk en kan ingewerkt worden met een brander. Doordat het materiaal bij verhitting vermelt met het bitumen tot een homogene verbinding is de zwakke plek bij de afvoer verleden tijd.

De WaterpRoof hemelwaterafvoeren van Trilago B.V. zijn duurzaam en bovendien 100% recyclebaar en circulair. Meer informatie over de WaterpRoof HWA's leest u hier.

 

 

 

© 2020 - 2022 Trilago B.V. | sitemap | rss